کیک بوکسینگ هنر رزمی ترکیبی

کیک بوکسینگ هنر رزمی ترکیبی

کیک بوکسینگ یکی از رشته‌های ورزشی بسیار جذاب است که ترکیبی از رشته‌های رزمی دیگر می باشد. افرادی که قصد دارند بدنی ورزیده و تناسب اندام داشته باشند می‌ توانند به سراغ کیک بوکسینگ بروند زیرا تمرینات و حرکات مختلف این رشته رزمی قدرتی و هوازی می‌باشند و باعث افزایش سوخت و ساز بدن و در نتیجه چربی سوزی و عضله سازی می‌ گردند. در این مقاله قصد داریم به بررسی کامل کیک بوکسینگ، تاریخچه، قوانین و ویژگی‌ های آن بپردازیم. اگر شما هم قصد دارید در این رشته ورزشی فعالیت کنید پیشنهاد می‌ کنیم تا انتها با ماه همراه باشید.

کیک بوکسینگ چیست؟

کیک‌ بوکسینگ یک ورزش رزمی و ترکیبی از رشته‌ های رزمی موی تای، کاراته و بوکس می‌ باشد. این رشته رزمی جذاب بر پایه مبارزه با مشت و لگد است و تکنیک‌ ها و فنون مختلفی را می‌ توان از طریق آن به اجرا درآورد. کیک بوکسینگ به عنوان یک ورزش قدرتی و هوازی شناخته می‌ شود که باعث تناسب اندام و فرم بدنی عالی ورزشکار می‌ گردد. 
این ورزش جدید که تاریخچه زیادی نیز ندارد، یک نوع مبارزه آزاد با ضربات دست، پا، آرنج و زانو می‌ باشد و سبک‌ های مختلفی از آن در جهان وجود دارد. افرادی که به دنبال آمادگی جسمانی بالا هستند می‌ توانند به سراغ این رشته ورزشی بروند و با استفاده از تمرینات مختلف آن توانایی دفاع از خود را نیز آموزش ببینند.

تاریخچه کیک بوکسینگ

کیک بوکسینگ تاریخچه جالبی دارد و در کشورهای مختلف به روش‌ های مختلفی این رشته ورزشی وارد مسابقات گشت و افراد زیادی را به سمت خود جذب نمود. کیک بوکسینگ در دهه 1960 در ژاپن توسط دو رزمی کار به نام‌ های اوسامو ناگوچی و تاتسو یامادا ابداع شد. این افراد که در رشته کاراته و بوکس فعالیت می‌ نمودند با ترکیب حرکات کاراته، بوکس و موی تای کیک بوکسینگ را پایه گذاری نمودند و مدتی بعد نیز مسابقات و رقابت‌ های این رشته جدید در ژاپن راه اندازی شد. در ژاپن این ورزش محبوبیت زیادی داشت و قبل از اینکه در دهه 1980 میلادی به یک دوره تاریک برود، به طور مرتب از تلویزیون پخش می‌ شد.
در دهه 1970 کیک بوکسینگ در آمریکا با تلاش‌ های بنیان گذاران آن به نام‌ های بیل والاس و جف اسمیت به وجود آمد. استقبال از این رشته ورزشی در آمریکا به خوبی صورت گرفت و ورزشکاران بزرگی که در رشته‌های کاراته و بوکس فعالیت داشتند به کیک بوکسینگ روی آوردند. مسابقات مختلفی در آمریکا برگزار گردید و با پخش تلویزیونی این مسابقات توسط شبکه  ESPN در سال 1979 طرفداران این رشته رزمی افزایش یافت.
در اروپا این ورزش موفقیت‌ های ناچیزی یافت اما تا دهه 1990 رشد نکرد. پس از آن در اکثر کشورهای جهان باشگاه‌ های مختلفی برای این رشته رزمی راه اندازی شد و افراد مختلفی به صورت حرفه‌ ای به کیک بوکسینگ پرداختند. هم اکنون این رشته یکی از ورزش‌ های رزمی محبوب در سطح جهان شناخته می‌ شود و سبک‌ های متعددی از آن در کشورهای مختلف ابداع شده است.

کیک بوکسینگ در ژاپن

در سال 1959 مسابقه‌ ای در رشته ورزشی موی تای تایلندی در شهر اساکوسا توکیو ژاپن برگزار شد و همین مسابقه زمینه ساز ابداع رشته ورزشی کیک بوکسینگ گشت. در جریان این مسابقات یک کاراته کار معروف ژاپنی به نام تاتسو یامادا که رشته کاراته را دنبال می‌ نمود به موی تای علاقه‌مند گردید. از آنجایی که در کاراته افراد مجاز به ضربه مستقیم یکدیگر در مسابقات نمی‌ باشند، به فکر برگزاری مسابقه‌ ای با قوانین کامل تماسی افتاد. از این رو پیش نویسی از پروژه یک رشته ورزشی رزمی جدید آماده نمود و آن را با نام آزمایشی کاراته-بوکس رونمایی کرد. 
در آن زمان که ضربه زدن مبارزان به یکدیگر در مسابقات کاراته ژاپن غیر قابل تصور بود، یامادا با علاقه خود به موی تای برای اولین بار رشته ورزشی کیک بوکسینگ را ابداع و به دیگران معرفی نمود. این کاراته کار ژاپنی برای تحقق بخشیدن به رویای خود و تکمیل رشته ورزشی ابداعی کیک بوکسینگ از یکی از رزمی کاران رشته موی تای تایلندی به نام ناک موی دعوت نمود تا او را در این زمینه همراهی کند. یامادا با کمک ناک موی به مطالعه و تمرین درباره موی تای پرداخت. همزمان با یامادا یکی از بوکسورهای ژاپنی به نام اوسامو ناگوچی نیز به پروژه یامادا علاقه‌مند گشت و به همراه او به مطالعه و آموزش دیدن موی تای پرداخت. 
یامادا و نوگوچی با کمک‌ های ناک موی حرکات ترکیبی مختلفی از سه رشته کاراته، بوکس و موی تای ابداع کردند و در نهایت اسم آن را کیک بوکسینگ نهادند. بنا بر پیشنهاد نوگوچی قوانینی نیز برای این رشته رزمی جدید تصویب گردید که از سبک کیوکوشین کاراته ژاپنی گرفته شده بود و مبنی بر آزاد بودن تماس در مبارزه و اجازه استفاده از تکنیک‌ های پرتابی و ضربه‌ ای مختلف بود.
پس از ابداع این رشته ورزشی توسط یامادا و نوگوچی در سال 1966 اولین نهاد کیک بوکسینگ تاسیس گشت و اولین رویداد و مسابقات آن در 11 آوریل همان سال در اوزاکا برگزار شد. متاسفانه یامادا یک سال بعد از این قضیه درگذشت و نتوانست شاهد رشد و موفقیت پروژه خود باشد.
به مرور زمان و با جا افتادن این رشته جدید و شروع پخش مسابقات آن از تلویزیون ژاپن سه بار در هفته از سه کانال مختلف، علاقه مندان به کیک بوکسینگ افزایش یافتند و این رشته از محبوبیت بالایی برخوردار شد. افراد مختلفی توانستند شهرت خوبی برای خود در این رشته کسب کنند که از معروف‌ ترین آنها می‌ توان به تاداشی ساوامورا، شیتارو ایشی هارا، ایلیوشین نوبورو اوساوا، کازویوشی ایشی، ریموند آدلر، توشیو فوجی وارا و میتسو شیما اشاره نمود که به قهرمانی‌ های مختلف دست یافتند. 

کیک بوکسینگ در آمریکا

پس از رونق کیک بوکسینگ در ژاپن در دهه 1960، در آمریکا در دهه 1970 مسابقات مختلفی برگزار شد و ورزشکاران بوکسور و کاراته کار در این مسابقات شرکت نمودند. افرادی همچون جو لوئیس از قهرمانان رشته جیت کاندو و کاراته و لی فاکنر از بوکسورهای مطرح آمریکا از مشهورترین ورزشکاران آمریکایی شاغل در رشته کیک بوکسینگ بودند که مبارزات مختلفی را با یکدیگر و دیگران انجام دادند. لوئیس 10 بار از عنوان قهرمانی خود در مسابقات سنگین وزن ایالات متحده دفاع کرد و تا زمان بازنشستگی بدون شکست باقی ماند. 
در آن زمان قوانین مشخصی برای کیک بوکسینگ در نظر گرفته نشده بود و آن را به نوعی کاراته تماسی در نظر می‌ گرفتند که ضربات زانو و آرنج در آن مجاز محسوب می‌ شد. انجمن‌ ها و اتحادیه‌ های مختلفی برای این رشته ورزشی جدید تاسیس شدند که جزو اولین نهادهای سازمان یافته در این رشته به شمار می‌ رفتند، اما باز هم در سطح جهانی اتحادی وجود نداشت. سپس در سال 1992 فدراسیون بین المللی کیک بوکسینگ توسط دو مبارز به نام‌های استیو فوسوم و دن استل تاسیس گردید.

کیک بوکسینگ در اروپا

در دهه 1970 در آلمان غربی کیک بوکسینگ آمریکایی رونق یافت و توسط شخصی به نام گئورگ اف بروکنر انجمن جهانی کیک بوکسینگ راه‌اندازی گردید. کیک بوکسینگ ژاپنی که بیشتر بر پایه حرکات موی تای بود در آلمان آن زمان اروپا جایگاه خوبی نداشت و بیشتر افراد به سراغ سبک آمریکایی جذب می‌ شدند. اما در هلند سبک ژاپنی توسط جان پلاس و تام هارکینگ در سال 1976 دنبال شد و انجمن کیک بوکسینگ هلند تاسیس گردید. پس از دهه 1990 هلندی‌ ها در رشته کیک بوکسینگ به سرعت پیشرفت نمودند و توانستند قهرمانی‌ های زیادی را در جهان به دست آورند.

سبک های کیک بوکسینگ

کشورهای مختلف در دنیا برای خود سبک‌ های متفاوتی از کیک بوکسینگ را دنبال می‌ کنند و قوانین مختلفی برای این رشته رزمی دارند. فرهنگ‌ های مختلف ورزشی در سراسر جهان به شیوه خاص خود به تمرینات کیک بوکسینگ می‌ پردازند و با توجه به رشته‌ های رزمی مختلف، ترکیبی از آنها را به عنوان کیک بوکسینگ می‌ شناسند. برای مثال در تایلند و کشورهای جنوب شرق آسیا از حرکات موی تای در کیک بوکسینگ استفاده بیشتری می‌ شود و در ژاپن بیشتر بر روی حرکات کاراته تمرکز دارند. 
برای کیک بوکسینگ هیچ هیئت حاکمه بین‌المللی یا فدراسیون واحدی وجود ندارد و نهادهای حاکم بین‌المللی شامل انجمن جهانی سازمان‌ های کیک بوکسینگ، انجمن جهانی کیک بوکسینگ، انجمن بین‌المللی کاراته ورزشی، فدراسیون بین‌المللی کیک بوکسینگ و شبکه جهانی کیک بوکسینگ به برگزاری مسابقات مختلف این رشته ورزشی می‌ پردازند.
رشته‌ های مختلفی مانند جوجیتسو، جودو، کاراته، تکواندو، بوکس، موی تای، کشتی برزیلی و دیگر روش‌ های مبارزه در کشورهای مختلف با یکدیگر ترکیب می‌ شوند و کیک بوکسینگ را تشکیل می‌ دهند. سبک‌ های مختلفی از این رشته ورزشی موجود می‌ باشد که در ادامه به بررسی مهمترین آنها می‌ پردازیم.

سبک تایلندی

کیک بوکسینگ سبک پرادال سیری که به موی تای یا همان کیک بوکسینگ تایلندی شناخته می‌ شود، یکی از مهمترین سبک‌ های این رشته رزمی است که شبیه موی تای با تاکید بر تکنیک‌ های آرنج و زانو می‌ باشد و نام دیگر آن Kun Khmer است. در این سبک ضربات توسط دو دست، دو پا، دو آرنج و دو زانو به حریف وارد می‌ شوند که ضربات آرنج و زانو به عنوان ضربات اصلی در نظر گرفته می‌ شوند.

سبک ژاپنی

سبک ژاپنی اولین سبک رشته کیک بوکسینگ می‌ باشد که در دهه 1960 ابداع گردید. در این سبک ضربات مشابه با سبک موی تای می‌ باشد؛ اما نحوه امتیاز دهی آنها متفاوت است. همچنین استفاده از حرکات کاراته در این سبک بیشتر است. 

سبک آمریکایی

در سبک آمریکایی بیشتر حرکات و ضربه‌ ها ترکیبی از کاراته و بوکس می‌ باشند و وارد آوردن ضربه به پایین تنه مجاز نمی‌ باشد. همچنین استفاده از آرنج و زانو برای زدن ضربات مختلف نیز زیاد در این سبک دیده نمی‌ شود.

سبک چینی

کیک بوکسینگ چینی که به سانشو نیز شناخته می‌ شود از فنون پرتابی و کشتی بهره می‌ برد اما گلاویز شدن و قفل نمودن حریف در آن مجاز نمی‌ باشد. 

 سبک فرانسوی

کیک بوکسینگ فرانسوی یا همان ساواته نوعی از کیک بوکسینگ می‌ باشد که در آن ورزشکاران کفش به پا دارند و مجاز هستند که فقط با پا و نه با زانو یا ساق پا ضربه بزنند.

سبک هندی

آدی تادا نام سبک هندی کیک بوکسینگ می‌ باشد. این سبک نه تنها شامل ضربات دست‌ ها، آرنج‌ ها، زانوها و پاها می‌ شود، بلکه ضربات از ناحیه پیشانی را نیز در بر می‌ گیرد. همچنین تکنیک‌ های گلاویز شدن و تمرکز بر مورد هدف قرار دادن نقاط فشار حریف نیز در این سبک اهمیت بالایی دارند. در سبک هندی کیک بوکسینگ ورزشکاران از وسایل محافظتی استفاده نمی‌ کنند.

سبک فیلیپینی

کیک بوکسینگ یاو-یان فیلیپینی دارای ضربات معمولاً رو به پایین و با استفاده از چرخش ران برای اعمال نیرو می‌ باشد و به نام رقص مرگ نیز شناخته می‌ شود. زیرا مبارزان رقص پاهای زیادی دارند و ضربات آنها بسیار سنگین می‌ باشد.

سبک برمه ای

لت وی یکی دیگر از سبک‌ های کیک بوکسینگ می‌ باشد که در کشور برمه پایه گذاری شده و حاصل ضربات مختلف به تمام نقاط بدن از جمله سر است. به این سبک کیک بوکسینگ باندو نیز گفته می‌ شود.

سبک کره ای

در کیک بوکسینگ کره‌ ای ضربات از ترکیب موی تای و تکواندو به دست آمده‌ اند و ضربات پا از اهمیت بالایی برخوردارند. نحوه امتیاز دهی این سبک نیز تفاوت‌ هایی با دیگر سبک‌ ها دارد.

 سبک واکو

یکی از جدیدترین سبک‌ های کیک بوکسینگ سبک واکو می‌  باشد که در ایران نیز افراد زیادی به آن می‌ پردازند. این رشته در شش شیوه صورت می‌ گیرد که سه شیوه آن روی تاتامی و سه شیوه دیگر آن در رینگ انجام می‌ شود و چهار قسمت نیز موزیکال فرم شامل سافت استایل با سلاح و بدون سلاح و هارد استایل با سلاح و بدون‌ سلاح است. 

قوانین مسابقات کیک بوکسینگ

در مبارزات کیک بوکسینگ همانند سایر رشته‌ های ورزشی قوانینی برای حفظ سلامتی ورزشکاران و همچنین مشخص نمودن برنده و بازنده وجود دارد. اما به دلیل تعدد سبک‌ ها در این رشته رزمی در کشورهای مختلف این قوانین کمی با یکدیگر تفاوت دارند. از مهمترین قوانین مشترک در همه مسابقات کیک بوکسینگ می‌ توان به برگزاری مبارزه در زمین مربع شکل محصور شده با طناب و یا همان رینگ اشاره نمود. همچنین ورزشکاران باید در دو یا سه راند 3 دقیقه‌ ای با یکدیگر مبارزه کنند. 
در مسابقات کیک بوکسینگ یک داور وسط و چند داور و قاضی وجود دارند که امتیازدهی را برعهده دارند. یک پزشک نیز در زمان مبارزه در کنار رینگ قرار دارد. در بعضی از مسابقات ضربات خطرناک و یا ضربات به سر و پایین تنه مجاز نیستند ولی در برخی دیگر از مبارزات تمام ضربات آزاد هستند. در مبارزات سطح پایین و سبک بازی کنندگان باید تجهیزات مراقبتی مثل محافظ سر، محافظ پا، محافظ دهان، نگهدارنده ران و ... بپوشند و در مواردی که مسابقه دهنده زن باشد، باید از محافظ سینه نیز استفاده کند.
در مبارزات کامل بدون محدودیت، برنده با ناک اوت کردن حریف خود مشخص می‌ شود، یعنی باید ضرباتی به حریف وارد آید تا دیگر توان ادامه دادن را نداشته باشد. اما در مبارزات سبک بر اساس امتیازی که مبارزان به دست می‌ آورند، برنده تعیین می‌ شود.
در مسابقات کیک بوکسینگ ضربه زدن به حریفی که بر روی زمین افتاده خطاست. گرفتن رقیب در مسابقه خطا است و در صورتی که در زمان مسابقه این کار بیشتر از سه بار انجام شود، مبارزه بازنده اعلام خواهد شد.

فواید کیک بوکسینگ

ورزش کیک بوکسینگ به دلایل مختلف و فوایدی که برای بدن دارد، بسیار محبوب آقایان و بانوان می‌ باشد. افراد زیادی برای تناسب اندام، کاهش استرس و ... به سراغ این ورزش می‌ روند. در کیک بوکسینگ تمام عضلات بدن درگیر شده و تقویت می‌ گردند و هماهنگی‌ های خوبی در جسم و ذهن به وجود می‌ آید.
فواید این رشته ورزشی باعث شده است علاقه مندان زیادی در سراسر دنیا به این رشته رزمی روی بیاورند و در سطوح مختلف به آن بپردازند. بعضی از ورزشکاران به دنبال کسب قهرمانی در مسابقات می‌ باشند و به صورت حرفه‌ ای کیک بوکسینگ را دنبال می‌ کنند. بعضی دیگر به دنبال مسابقات نیستند و فقط برای سلامتی و روی فرم بودن بدن خود به تمرین در این رشته می‌ پردازند.
از مهمترین فواید کیک بوکسینگ می‌ توان موارد زیر را نام برد:
 چربی سوزی
یکی از فواید و مزایای تمرین در رشته کیک بوکسینگ چربی سوزی می‌ باشد که بسیار مورد توجه خانم‌ ها است. در اثر فعالیت بالا در این ورزش میزان سوخت و ساز بدن بالا می‌ رود و کالری و چربی‌ های بیشتری می‌ سوزند. با پمپاژ سریع قلب در حین این ورزش می‌ توان در یک ساعت 750 کالری را بسوزانید و به تناسب اندام خوبی دست یابید.
 افزایش اعتماد به نفس
علاوه بر فواید جسمی، یادگیری این ورزش باعث افزایش اعتمادبه‌نفس می‌ شود. حین تمرینات و مبارزات کیک بوکسینگ هورمون اندورفین ترشح و آزاد می‌ گردد که باعث افزایش حس اعتماد به نفس و شادی و طراوت ذهن می‌ شود. به مرور زمان و با فراگیری حرکات و تکنیک‌ ها و پیشرفت در این رشته حس قدرت و توانایی دفاع از خود را پیدا می‌ کنید و این امر در روحیه شما بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
 افزایش هماهنگی
با تمرینات مختلف در ورزش کیک بوکسینگ می‌ توانید به یک هماهنگی عالی در اعضای بدن خود برسید و واکنش‌ ها و مهارت‌ های بدن را به نحوی احسنت ارتقا دهید. ضربه‌ ها و مشت‌ های سریع در برنامه تمرینی کیک بوکسینگ، به شما فرصت تمرکز انرژی برای اجرای موفق هر حرکت را می‌ دهد.
4- کاهش استرس و خشم
کیک بوکسینگ یکی از بهترین ورزش‌ هایی است که استرس و تنش‌ های روزانه شما را از بین می‌ برد. شما می‌ توانید با تمرینات مختلف این رشته انرژی درونی و تمام استرس‌ های خود را تخلیه نمایید و از نظر روحی و روانی سبک شوید. زدن ضربات مختلف و تخلیه انرژی‌ های منفی یکی از مزیت‌ های مهم کیک بوکسینگ به شمار می‌ رود.
عضله سازی
تمرینات کیک بوکسینگ آن دسته از عضلات بدن شما را که در تمام طول روز به آنها توجهی نشده به چالش خواهد کشید و باعث درگیر شدن و در نتیجه تقویت آنها می‌ شوند. عضلات مختلفی در بدن مانند شکم، دست‌ ها، سرشانه، پا و ... طی تمرینات مختلف کیک بوکسینگ ورزیده می‌ شوند و قدرت و عملکرد آنها بهبود می‌ یابد.
بهبود جریان خون و عملکرد قلب
تمرینات مختلف این رشته ورزشی مانند تمرینات هوازی آن باعث درگیر شدن عضلات و اعضای بدن می‌ شود. در نتیجه فعالیت قلب افزایش می‌ یابد و جریان خون رسانی به بدن بیشتر می‌ شود. با بهبود ریتم قلب، سوخت و ساز در بدن بالا رفته و به نحوی تنظیم می‌ گردد که به چربی سوزی و ثبات بدن منجر می‌ شود.

کیک بوکسینگ برای کودکان

هنرهای رزمی از موثرترین راه‌ ها برای افزایش قدرت اعتماد به نفس و همچنین افزایش قدرت بدنی کودکان محسوب می‌ شوند. در ورزش‌ های رزمی مانند کیک بوکسینگ کودک شما در فضایی کنترل شده در کنار هم سن و سالان خود به تمرینات می‌ پردازد. این ورزش باعث تقویت روحیه گروهی و اجتماعی او می‌ شود. کیک بوکسینگ مخلوطی از چند رشته رزمی می‌ باشد و حرکات مختلف آن باعث می‌ شود کودک از تمام اعضای بدن خود نهایت استفاده را ببرد.
انعطاف پذیری که در اثر تمرینات کیک بوکسینگ برای کودکان حاصل می‌ آید، از مهمترین مزیت‌ های این ورزش محسوب می‌ گردد. همچنین پیدا کردن احساس قدرت و اعتماد به نفس در روحیه کودکان تاثیر زیادی دارد که کیک بوکسینگ این امر را محقق می‌ نماید. 

آیا کیک بوکسینگ خطرناک است؟

کیک بوکسینگ با اینکه هیجان، جذابیت و تمرینات متنوعی دارد، در صورتی که یک سری نکات رعایت نشود می‌ تواند خطرناک نیز باشد. انجام نادرست حرکات، تمرینات اشتباه، ضربات غیر مجاز، تغذیه ناسالم، فشار بیش از حد از مهمترین دلایلی هستند که در کیک بوکسینگ و همچنین در سایر رشته‌ های رزمی می‌ تواند باعث بروز مشکلات و آسیب دیدگی‌ ها حین تمرین شوند.
درباره خطر کیک بوکسینگ در مسابقات نیز به دلیل استفاده از ضربات پا و دست و همچنین سنگین بودن آنها گاهی اوقات احتمال آسیب دیدن وجود دارد؛ اما چون مبارزان از وسایل محافظ استفاده می‌ کنند، این آسیب‌ ها بسیار کم اتفاق می‌ افتند.
به طور کلی رعایت اصول اساسی تمرین طبق نظر مربی حرفه‌ ای و مجرب می‌ تواند از میزان خطر این ورزش تا اندازه زیادی کاهش دهد. همچنین با افزایش قدرت بدنی و بالا رفتن آمادگی بدن ورزشکاران احتمال وارد آمدن آسیب به بدن آنها کم می‌ شود.

لوازم کیک بوکسینگ

کیک بوکسینگ نیز مانند سایر رشته‌ های ورزشی و رزمی نیازمند لوازم مخصوص به خود می‌ باشد. لباس کیک بوکسینگ از یک رکابی و شورت کوتاه تا وسط ران تشکیل شده است که جنس آن از الیاف نخ و پلی استر می‌ باشد. علاوه بر کیفیت و خوش فرم بودن از ماندگاری بالایی برخوردار است و می‌ توان به دفعات زیاد آن را شستشو نمود. به دلیل وجود نخ در این لباس ورزشکار حین تمرین احساس ناراحتی ندارد، این لباس خنک می‌ باشد و باعث تعریق و ناراحتی‌ های پوستی نمی‌ گردد. 
از دیگر لوازم مخصوص کیک بوکسینگ می‌ توان به لوازم محافظتی اشاره نمود که برای مراقبت از اعضای بدن در حین وارد آمدن ضربه ‎های مختلف لازم و ضروری است. دستکش بوکس، بیضه بند، محافظ دندان، محافظ پا، محافظ سینه برای زنان، کلاه جلوباز و باند دست مهمترین این لوازم به شمار می روند. کیسه بوکس و میت از دیگر لوازم رشته رزمی کیک بوکسینگ هستند که از آنها برای تمرینات مختلف بهره گرفته می‌ شود.

حرکات و ضربات کیک بوکسینگ

کیک بوکسینگ از تلفیق کاراته، بوکس و موی تای ابداع شده است و شامل ضربات و حرکات مختلفی از این سه رشته می‌ باشد. ضربه‌ های مجاز در این ورزش، بستگی به سبک‌ های کیک بوکسینگ دارند. روش‌ های متفاوتی برای ضربه زدن به حریف وجود دارد که از ضربات اصلی کیک بوکسینگ می‌ توان موارد زیر را نام برد:
1- انواع ضربه مشت
در کیک بوکسینگ روش‌ های مختلفی برای مشت زنی به حریف وجود دارد که برگرفته از بوکس و کاراته هستند. ساده ترین و مرسوم ترین ضربه مشت در کیک بوکسینگ جب نام دارد. کراس از دیگر ضربات مشت این رشته رزمی می‌ باشد که کمی تفاوت با جب دارد و چرخشی در دست باید ایجاد گردد. 
ضربه آپرکات که یکی از ضربات اصلی در بوکس محسوب می‌ شود، نیز از دیگر حرکات کیک بوکسینگ است که به صورت مشت از زاویه پایین به چانه حریف می‌ باشد. ضربه هوک توسط بازو با زاویه 90 درجه، با چرخش بدن، از بغل به حریف حمله می‌ کند. مشت چکشی نیز برای ضربه زدن به حریف از وزن بدن کمک می‌ گیرد و متشکل از حرکت‌ های نیمه چرخشی و عمودی است.
2- انواع ضربه آرنج
از ضربات قدرتمند در کیک بوکسینگ می‌ توان به ضربه با آرنج اشاره کرد. این ضربه که از رشته موی تای گرفته شده است، می‌ تواند به جای مشت استفاده شود. معمولا ضربه آرنج را می‌ توان از بغل به سر حریف وارد نمود. هرچند که بعضی از بازیکنان حرفه‌ ای از روش‌ های دیگر و زوایای دیگر مانند ضربه از بالا فنون زیبا و مهمی را با آرنج اجرا می نمایند.
3- انواع ضربه پا
از مهمترین ضربات پا در کیک بوکسینگ می‌ توان به ضربه با زانو اشاره نمود که معمولا از پایین به بالا، یا با زاویه، به حریف وارد می‌ شود. این ضربه از قدرت بسیار بالایی برخوردار است و می‌ تواند امتیاز خوبی را نصیب بازیکن نماید. ضربات مختلف دیگر پا مانند لگد از بغل، از جلو، از بغل، لگد هلالی و لگد چرخشی نیز در کیک بوکسینگ بسیار مورد استفاده قرار می‌ گیرند که به نقاط مختلف بدن حریف مانند ران، پهلوها، سر و قفسه سینه وارد می‌ شوند.
4- حرکات دفاعی
علاوه بر ضربات مختلف که در کیک بوکسینگ برای امتیاز گیری از حریف وجود دارند، حرکاتی نیز برای دفع حملات حریف و دفاع از خود نیز به کار می‌ روند که نقش بسیار مهمی در پیروزی مبارزان این رشته ایفا می‌ کنند. زمانی که یک فایتر در مسابقات کیک بوکسینگ بتواند خوب دفاع کند و اجازه امتیاز گرفتن را به حریف ندهد می‌ تواند حملات و ضربات مفقی را نیز وارد کند و پیروز مسابقه شود. 
از مهمترین این حرکات دفاعی می‌ توان گرفتن گارد بسته جلوی سر و صورت، جاخالی دادن، دفع ضربات مشت حریف با دست و ... را نام برد. 
5- ضربات حرفه ای و پیچیده
در کیک بوکسینگ حرکات و ضرباتی وجود دارند که می‌ توانند بسیار تاثیر گذار و قدرتمند باشند. این حرکات که بصورت ترکیبی و ابداعی و پیچیده هستند از اجرای سختی نیز برخوردارند اما بازیکنان حرفه‌ ای می‌ توانند با فراگرفتن آنها و تمرین مکرر از آنها در مسابقات نهایت استفاده را ببرند.
ضربه پرشی با زانو به سر، لگد چرخشی از پشت، لگدها و مشت‌ های ناگهانی و غیر قابل پیش بینی، لگدهای پرشی و دیگر ضربات ترکیبی از مهمترین این حرکات حرفه‌ ای کیک بوکسینگ به شمار می‌ روند.
کیک بوکسینگ یک رشته رزمی مهیج و جذاب تلفیقی می‌ باشد که طرفداران بسیاری دارد. ضربات و حرکات این ورزش از کاراته، بوکس و موی تای نشات گرفته است و دارای سبک‌ های متعدد است. افرادی که به دنبال تناسب اندام، روحیه بهتر و بدن ورزیده هستند می‌ توانند به سراغ این رشته ورزشی بروند. 
کیک بوکسینگ از بهترین ورزش‌ ها برای همه افراد در هر سنی به شمار می‌ رود که عملکرد بدن را بهبود می‌ بخشد و با تمرینات مختلف خود می‌ تواند فرمی ایده آل از اندام‌ ها و عضلات را به ارمغان بیاورد.

نظرات کاربران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهد: